Elin - Tillbaks från Alko, Luleå och ngn random:S part 2 -

Ja nu har äntligen Åke gjort inlägget med betygen och det han drack, så då ere väl bara min tur att göra desamma!
Eftersom Åke redan berättat om resan till alko och den där randomen i Luleå så behöver ju inte jag göra det, jag går direkt på saken! Några grejor drack vi båda och då tänker jag bara ge dem betygen och inte skriva så mycket om den.

Här har vi då Somersby
Det här är då självklart den godaste cidern jag smakat, den serveras oftast ute på tex Olles,Station osv beställer du en cider så är det den här du får dock kanske då i päronsmaken som jag tycker bättre om själv men ja jag är lika nöjd som åke så det blir
3/5 toasters



Karhu som betyder björn på finska kan vara den godaste ölen jag smakat alltså, jag är mycket för falcon annars men den här är mer lättdrucken än falcon , och ni som har druckigt falcon vet ju hur lättdrucken den är. Karhu har ingen konstig eftersmak som vissa öl kan ha, den är rakt igenom en god öl. Jag kan inte så mycket om öl just men vet att denna är en lager öl, så den är ljus men dock inte lika ljus som tex. Miller kan vara.
5/5 toasters



SER ATT JAG GLÖMT TA KORT PÅ JUST MILLER GENUINE DRAFT FLASKAN DÄRAV KOMMER EN BILD FRÅN GOOGLE

Miller Genuine Draft är då en mycket ljus öl som är ännu lätt drucknare än Karhu, det roliga med just denna öl är att den har twist off kapsyl. Det är ju lite speciellt så därav går priset upp lite på denna öl. Man kan tycka att Miller är lite blaskig om man är en riktig öldrickare, men för mig så funkar några inte många max 4 stycken på fest så man kan ta en då och då inget jag kan dricka en hel fest som jag lätt kan göra med Karhu eller Falcon.
3/5 Toasters


Lonkero är då en long drink och för er som inte vet vad en long drink är så är det redan en blandad grogg alltså. Jag brukar inte tycka om long drinks har prövat några olika från just Alko. Men denna Lonkero är helt magisk för att vara en long drink. Den här smaken är päron som jag bara smakat finns även Annanas också. Den rinner ner som saft och är 5,5% så den är ju ganska stark ändå.
5/5 toasters





Det var vad jag drack hos RandomPer i Luleå! Det var även vad jag köpte på Alko/"FinskaIca".
Jag själv tycker det är synd att Karhu inte säljs i Sverige!


Sen vill jag bara visa en mycket coolsak som jag försökte ta kort på det är alltså en Corona öl som jag tog kort på. Åke berättade om man la den i frysen ett tag.. nu minns jag inte riktigt tiden här inte.. men ja om man la den i frysen och sedan tog ut den och banka den mot ett bord så skulle hela ölen frysas



Det var självklart mycket coolare än vad jag lyckades få kort på men om ni kollar så på högrabilden är flaskan lite mer frusen än på vänstra

Tillbaks från Alko, Luleå och ngn random:S

Alko - Jaasi nog handlade man
Luleå - Jaasi nog virrade man runt för att hitta till *se nästa rad*
Random - Jaasi nog drack man upp rätt mke av de man köpte iaf

Vi startade kl 8 från skeå bussstation och började köra upp mot Haparanda där det blev kaffe på IKEA och mat på Max innan vi for över till Finland. Lite småstolt är jag över Bdam som började dricka massa kaffe igår! När vi vart i Finland drog vi vidare till Luleå och hälsade på Per och Camilla som flyttat dit och börjat plugga. Riktigt trevligt var det där!:D Nästa gång jag besöker dem är då jag och Elin ska haka på dem på VOLBEAT(!!:D:D) den 16 oktober peppen är STOR!

Elin tyckte att jag skulle göra lite inlägg om de olika drickorna så.. here we go! Vi börjar med det sämsta och jobbar oss uppåt(y)

Och längst ned på listan hittar vi: Campari... Detta var nått random crap jag köpte i Finland bara för att det såg gott ut typ utan att veta vad det var. Den enda som kunde dricka det var Gustav alla andra såg ut som om tungan skulle lossna då dom tog en smak av en GROGG med detta. Johan var den enda som smakade detta i en shot och ja.. jag tror faktiskt att hans tunga gick sönder av minen att döma. Hur smakar då detta? Tänk dig en icakasse full med tallbarr. Gör ett koncentrat på 6cl av dessa barr så har du smaken på shotten. Det vore iofs inte så farligt om den hade en lite (väldigt mycket) mildare smak så att den gick blanda med något, t.ex grape tonic eller något som passar med ginliknande saker men detta skar genom allt oavsett hur svagt man blandade och med tanke på att man trodde på att smaklökarna skulle avlida även vid en jättesvag grogg och att den bara är 15% så att det är svårt att uppnå effekt då man måste blanda 1del Campari 100delar virke och det smakar ändå jättebeskt och äckligt måste jag säga att av allt jag drack på våran lilla tripp vad detta det helt klart sämsta.
Betyg: 0/5 toasters

(Det gick inte åt mer än sådär trots att hela bataljonen ville provsmaka)


Efter Camparin placerar sig en drink som jag blandat och skrivit lite om tidigare, bara det att denna gång är den köpt färdigblandad på flaska. Drinken är Mojito. Den var faktiskt rätt god då man väl hade den i munnen, den skulle haft mer mynta och varit lite sötare men man kan väl inte klaga. Men varför kom den då näst sist? EFTERSMAKEN. Det smakade sötningsmedel och något annat jättekonsigt ämne i munnen efter man svalt den och det var inte alls gott och smaken ville aldrig försvinna. Tur att jag bara köpte en för att testa!. Hade den inte haft någon eftersmak(eller en god eftersmak) hade den placerat sig högre upp men detta var förtaskigt... Att den var god då man hade den i munnen ger den trots allt ett litet plus men man var inte sugen på att ta en till klunk då man visste vad som väntade efter..
Betyg: 1/5 toasters

Passa er för den där
En närmare bild på en Mojito
Ska ni dricka mojito ska den se ut(och smaka) sådär!


På tredje plats! Nerifrån altså... OTTO MUSTIKKALONKERO eller typ.. Ottos blåbärslongdrink. Den var väl rätt god men den hade en jäst eftersmak som cider brukar ha och jag är verkligen ingen ciderfantast.. den smakade inte så mycket blåbär heller men den smakade fräsht och gott men man vart less rätt fort. dessutom smakade den mer som en cider än en longdrink dock och det är något med cidrar som inte faller mig i smaken.. typ som.. eftersmaken, jäst och jävlig. Men om just DU gillar cider så tror jag att detta är något att satsa på men eftersom det är min lista och jag är anti-eftersmaksmänniska nr1 så måste jag säga såhär:
Betyg: 2/5 toasters



Bästa drycken på nedre hälften av min lista är Somersby Äppelcider. En av de godare cidrar jag druckit måste jag säga. Hyfsad eftersmak, varken bra eller dålig och eftersmaken var faktiskt av äpple som den borde vara. Sen så var smaken på själva drickan också hyfsad. Ingen wow-effekt då man tog en klunk men ingen blä-effekt heller. I kinda like:)
Betyg: 3/5 toasters



JUUUUUST utanför pallplats kommer OTTO VIRTANENLONKERO som är en Redbullvodka på burk. Jag gillar redbullvodka och den här var precis det man kan förvänta sig av en fabriksblandad sådan. Smakade som nån billig energidryck rakt genom, vilket inte är så illa faktiskt. Men en hemmablandad med Redbull och smirnoff var det dock inte.
Betyg: 3/5 toasters



Bronspengen går till Silver Star Raspberry Sling longdrink. Eller jowsiedrickan som Elin kallade den. Den smakade hallon och smakade faktiskt somen longdrink. God smak, bra eftersmak, allt man begär! Priset var väl den enda som går att klaga på om man måste hitta något, även utseendet.. Inte det ehh.. manligaste?? Men behöver man inte ha något att klaga på så är detta en bra drink! Lite ironiskt bara att den bara får brons trots att den heter silver dock :>
Betyg: 4/5 toasters



Platsen där tredjepristagaren borde hamnat går till ett öl faktiskt. Inte helt oväntat med tanke på hur gott öl faktiskt är. Ölet är ett ljust finskt öl som heter Olvi. Smakar som de flesta ljusa öl, men lite bättre och är en självklar andrapristagare!
Betyg: 5/5 toasters



Hur kan man vinna över något som har 5/5 toasters? Superölet Innis & Gunn lagrat på ekfat kan! Kan vara ett av de godaste öl jag någonsin smakat! Köp och prova! Halvljust öl med smak av vanlij, toffee och ekfat. smaskens! Smak? Perfekt! Eftersmak? perfekt!
Betyg: 12/1 toaster



Sådärja! Nu väntar jag bara på Elins lista, min kanske var rätt så förutsägbar med tanke på att jag inte gillar cider och gillar öl. Ska bli intressant att höra vad hon har att säga:) Nu blir det iaf säng-->jobb Godnatt!

/Ekånikufesin






fail

eftersom jag inte orkar läsa mig till hur man nu gör dropdown menyer så fåre helt enkelt bli på detta enklare sätt.

Här under betyg så får vi allt väl skriva vad vi ger betyg på så ni lätt kan förstå om det är en likör eller rom osv!

Elin - skriva fult?

Ja för första gången har jag något seriöst att skriva tror jag? måste bara få ut det sen ska jag berätta om min nya idé.

Ja det var så att jag skriver ju lönerapporter till mitt jobb och idag råkade min mamma se dem. Så då fick jag en utskällning för jag skrev fult? Ja klart jag också förstår att man inte kan skriva hur som helst på ett sånt det ska ju gå läsa. Mitt gick läsa.. men tydligen inte nog mycket för min mamma , så jag fick skriva om dem. Sen fick jag en utskällning om att min arbetsgivare borde inte ge mig lön på en månad och ha som förklaring att jag skrev för fult så de inte såg va de stod.
Men efter 3 år på samma jobb och mina lönerapporter ser likadana ut bara det att jag byter ut datumet, det är samma tid samma dagar osv.. så klart jag var mer nogrann till en början och jag erkänner det har blivit slarvigare, men inte så slarvigt så man inte ser?
Tydligen så ska arbetsgivaren, även min granne sagt någongång att det var svårt att läsa vad jag skrev till min mamma...tycker det inte är konstigt att han inte sa det till mig eller att jag fick höra det tidigare, utan det var nu jag fick höra det.
Jag är inte så dum som mina föräldrar tror, och snart kommer pappa hem då blire väl utskällning nummer två.

Så därför ska jag göra det jag lärt mig, bara hålla med , nicka , ta emot , vara tacksam och inte alls säga vad jag tycker. För gör jag det så är det ju heltklart fel. Därför jag kanske blivit som jag blivit?



MEN NU TILL DET JAG TÄNKTE SKRIVA OM



Jag kom på att jag ska ändra lite i uppbyggnaden av bloggen , jag ska lägga till en flik med en dropdown meny där det ska finnas olika betyg på ja tex öl,cider,likörer,spriter,alkoläsk ja ni förstår olika betyg från 1-5 så då kan man också få en uppfattning av vad vi rekommenderar och tycker är gott, självklart förstår jag ju att alla inte tycker som just jag och Åke, men man kan iaf få in ett annat perspektiv på olika sorter.

BILDBOMB FRÅN LULEÅ!

Klicka på bilderna för att få dem större!


Började med att vi for på alko egentligen men då hade jag inte kameran på mig så denna historia får börja att vi kom till luleå!

Det första Gustav var att göra är att göra det han gör bäst??...eller hur det nu är


RandomPer kom ner och hälsa och fick förklara vägbeskrivning



Johan posa med "Jowsiedrycken" även kallad, mer om själva drickan kommer av Åke senare



Jenny ville inte riktigt vara med på bild så det här är det bästa jag fick



Sedan så "installerade" vi oss hos per genom att slänga alla grejer på golvet och börja prata om middag
Här har ni RandomPer vid hans dator, han skulle nog visa en låt?



Efter maten så drog vi igång och sprättade :) då blev det phest så här kommer några fina phestbilder

jag och Sebbe chillade på golvet



Gustav ville inte vara med




Jenny ensam dricker vid matbordet..fast man ser ju någons huvud också undra vems...



Kanske äre Bdam som steker vid matbordet ocskå



Åke visar sin svaga sida för "jowsiedrickan"



Och johan sov...



Camilla va på någon nollningsgrej och senare gick RandomPer till hans klassrum för att supa ner sig själv



Johan och jag



Gustav och Jenny



Åke och Adam



Adam och Sebbe...(dont even ask what he is doing)



Kaps, festspelet vi fick lära oss av RandomPer som smeker ölspelet med hästläängder



Nya visningsbilen på facebook? njaa vi får väl se



Nya visningsbilden på facebook? återstår att se...



Johan vaknade till liv...ett kort tag och försökte få ner "Jowsiedrickan"



Det spårar?



Dags att säga hejdå!






Som sagt så kommer åke upp med lite betyg på det vi drack igår eftersom det var inte mycket till groggar mest olika finska öl och cider och longdrinks och massa saker annat gått och en sak var inte så god.. men det låter jag åke ta senare!


Elin - det sitter en giraff på min hylla och kollar på mig

Jag sitter och läser både http://peryo.blogg.se och http://camillala.blogg.se och ser hur mycket de gör på dagarna.
Jag läser andra bloggar också och ser om planer från norge till överallt! typ... sen sitter jag här dag in dag ut arbetslös.. börjar jag min 7 eller 8 vecka nu? jag vet inte?
Men nu har jag iaf sökt jobb på Ica maxi... eftersom ajg vet att många farit och pluggat eller så... så kanske de har ett jobb åt mig!

Sen Åke som bara får jobb och Jenny som får jobberbjudanden över facebook....livet är hårt ibland... eller?

Jag har inte ens valt en jobbcoach...

Men men till lite gladare tankar! :D
Jg hoppas att alko blir av på lördag sen en tripp till just peryo och camillala i luleå! det vore awesome faktist.



Ibland saknar jag rent jobbet på Skekraft!

Aktiva klubben

För lite grogg, för lite inlägg helt enkelt. Men det blev ju ingen utgång eller nått idag (lördag) som elin föreslog. Det blev igår istället meen.. inga bilder eller nått sånt men nästa helg ryktas det om alko osvosv då får vi ta lite pictures elin! btw, du har din keps och lite dricka här. Come fetch!

Är rätt stressad för jag ska på fest och vara nykter:D:D:D cya around!/Åkevardet

Elin - Ja dåliga har vi varit!

Okej vi har båda varit väldigt väldigt laaame på uppdatera bloggen!

Vad är det jag hör , har Åke jobbat klart?!?!!?:O
Innebär det massa groggande och så?!?!


Men nu är det så att jag Elin kanske har ett jobb på G!!
Jag hoppas och hoppas! :D


Men känner för att kanske gå ut lördag? Åke vad säger du ?
Kan bli volleyboll lördag också, så varför inte ta det som en förfest? :P sen gå ut? :D haahah eller något

Mke nya inlägg

Ser att varken jag eller Elin är king på att göra inlägg, det blir nog ändring på för att efter veckans slut kan jag titulera mig "Arbetslös"!

Nu ska jag sova så jag orkar med lite mer inläggsuppdatering! Ciao!


slit1

Jobbat hela helgen osv allt roligt som pdol fick man i vanlig ordning skippa. De senaste 36timmarna har jag jobbar 24timmar och nu ska jag sova hejdå:)

Btw i helgen måste vi styra upp ngt elin??

RSS 2.0